středa 29. března 2017

Nové knihy a další věcičky pro knihomoly

Ahoj
Na začátku března jsem byla v Brně a jako již tradičně jsem se stavila v knihkupectví Dobrovský, tentokrát ve Vaňkovce. Koupila jsem si tuto knihu


Kniha Psí poslání se mi hodně líbila a hodně mě zasáhla, tak kniha Psí cesta už byla povinnost. Už se těším až se pustím do čtení a bude to brzo.
Koupila jsem si také úžasnou záložku do knihy.










Stavila jsem se také v levných knihách a tam jsem si koupila tuto knihu




U nás v obchodě jsem si pro radost koupila tento krásný bloček

U nás v knihovně byl v březnu výprodej knih, tak jsem neodolala a koupila si tyto 4 knihy


Danielle Steel je má oblíbená autorka, tak jsem doplnila svou sbírku. Myslím,že jsem všechny tyto knihy četla, ale brzo se do nich pustím znovu.




A tento týden mě dorazily úžasné obaly na knihy.



Objednala jsem si na Facebooku v této skupince. Objednávala jsem poprvé, ale myslím, že ne naposledy. Časem ještě objednám další obaly. Obaly na knihy jsou nádherné a zatím spokojenost. Jaké zkušenosti máte Vy s obaly na knihy? Kde objednáváte Vy?

Jaké knihy jste si v březnu pořídily Vy? Nebo knihomolské drobnosti?

MARŤÁSKOVA KNIŽNÍ VÝZVA 2017 - Březen

Ahoj 

Můj cíl: Přečíst 70 knih
Můj cíl 2.: Přečíst co nejvíce knih z mé knihovničky
Můj cíl 3.: Udělat pořádek v mé knihovničce

Úkoly: Úkolů je 17

  1. Kniha, která má více než 500 stran - After 1: Polibek - Anna Todd
  2. Kniha od českého autora - O fous líp - Petra Zhřívalová
  3. Kniha od zahraničního autora - Sůl moře - Ruta Sepetysová
  4. Kniha ve slovenském jazyce
  5. Kniha - příběh s pejskem - Psí poslání - Bruce W. Cameron
  6. Kniha, která má v názvu barvu 
  7. Přečíst hodně knih z mé knihovničky
  8. Kniha, která vyšla v roce 2017 - Noční lov - Robert Bryndza
  9. Esoterika, osobní rozvoj 
10. Kniha, která má fialovou barvu
11. Kniha, která má zelenou barvu
12. Kniha, která se odehrává v Brně
13. Série
14. Pracovat s knihou Lucie Dolejší
15. Přečíst knihu se zvířaty
16. Thriller - Pusinka - Sophie Hannah
17. Kniha, která se odehrává v létě

Vždy na konci měsíce bude článek jak zvládám výzvu plnit.


Líbí se Vám tato výzva a chcete se zapojit?

Pokud máte blog, článek s výzvou zveřejníte, podle toho, kdy se do výzvy zapojíte. Budu ráda, když tam bude zmínka, že výzvu pořádám já a nebudete výzvu vydávat za svou. Do komentářů pište odkazy na blogy, se kterými se chcete do výzvy zapojit.  



Nemáte blog a chtěli byste se do výzvy zapojit?

Klidně můžete. Napište si do sešitu svůj cíl, kolik knih chcete v roce 2017 přečíst a pak si pište knihy, které jste přečetli, i splněné úkoly. Budu ráda, když se na konci roku 2017 pochlubíte jak jste byli úspěšní. Do komentářů napište "Chci se zapojit".


Tak, kdo se do výzvy pustíte se mnou?

12. Mariana - Susanna Kearsleyová
Kniha z mé knihovničky


13. Případy vrchního komisaře Gamache 2: Vražedný chlad - Louise Pennyová
Kniha z knihovny


14. Ledové objetí - Paullina Simonsová
Kniha z knihovny


15. Noční lov - Robert Bryndza
Kniha z knihovny


V březnu jsem přečtla 4 knihy a to 1 knihu z mé knihovničky a 3 knihy z knihovny. Není to špatné, ale mohlo by to být lepší. Uvidíme jak úspěšná budu v dubnu.

Přečtené knihy - Březen 2017

Ahoj
Máme tu konec března, tak se koukneme kolik knih jsem přečetla. Už se asi nic nezmění, tak jsem se rozhodla sepsat článek už dnes. Přečetla jsem 4 knihy a jednu knihu mám rozečtenou.
Celkem 1420 stran.

Jako první jsem sáhla po knize z mé knihovničky



Kniha se mi velmi líbila. Jedná se o velmi zajímavý příběh, který se částečně odehrává v současnosti, částečně v minulosti. Kniha se bude líbit těm čtenářkám, které mají rády knihy od Barbary Erskinové.

Jako další to byla kniha z knihovny  a to druhý díl mé oblíbené série


Kniha Zátiší se mi líbila, tak jsem se pustila i do druhého dílu této série. Tato kniha se mi líbila ještě trošinku víc. Více si můžete přečíst v recenzi

A další kniha, opět z knihovny


Kniha se mi velmi líbila, četla se velmi dobře. Některým čtenářům se můžou zdát některá místa zdlouhavá. Od určitého místa jsem už knihu nemohla odložit a četla jsem dál a dál. Více si můžete přečíst zde

A další kniha byla opět z knihovny a to kniha na kterou jsem se moc těšila. Kniha Dívka v ledu se mi líbila, tak asi tušíte, že knihou, na kterou jsem se těšila je Noční lov


Na knihu jsem se těšila a zároveň jsem byla moc zvědavá. Dívka v ledu se mi líbila, tak jsem byla zvědavá na další případ Eriky. Kniha se mi líbila a dalo by se říct, že i o trošku víc, než Dívka v ledu. Kniha je čtivá, napínavá, i když vrah je odhalen celkem brzo. Knihu jsem četla minulý týden, každý den kousek a v sobotu knihu dočetla, to už jsem knihu nebyla schopna odložit, odložila až jsem knihu dočetla.Více si můžete přečíst v recenzi. Já už se budu těšit na další díl Temné hlubiny, který by měl vyjít na podzim.

A rozečtená kniha a opět z knihovny


Jsem teprve na začátku, zatím se mi kniha líbí.

Kolik knih jste přečetli během března Vy? Pochlubte se, které knihy Vám v březnu dělaly společnost.

neděle 26. března 2017

Noční lov - Robert Bryndza

Noční lov - Robert Bryndza
Nakladatel: Grada
Série: Erika Fosterová (2.díl)
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/02
Počet stran: 432
Vazba: Pevná 

Anotace: Pokud tě někdo sleduje, jsi mrtvý….
Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje, pozoruje a čeká na vhodný moment, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Je v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika udělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavili a dopadli, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah sleduje i ji…


Jednoho dne je nalezen ve svém bytě, ve své posteli udušený nahý muž. Obětí je vážený praktický lékař. K vyšetřování případu je opět přivolaná detektiv šéfinspektor Erika Fosterová se svým týmem. Oběť měla přes hlavu těsně přetažený průhledný igelitový pytel. Erika se svým týmem pečlivě projdou celý byt a pouští se do vyšetřování. Snaží se také zjistit více o oběti, o doktoru Gregorym Munroovi. Zanedlouho je nalezen další muž usmrcený stejným způsobem. Obětí je Jack Hart, který uvádí Show Jacka Harta, bulvární televizní pořad. Tím je jasné, že Erika se svým týmem čelí sériovému vrahovi. Během vyšetřování má Erika problémy s nadřízenými, jelikož neposlechla všech pokynů a příkazů. Erika je také během vyšetřování v ohrožení vlastního života. Co mají společného vraždy těchto dvou mužů? Budou ještě další vraždy? Povede se Erice najít a dopadnout Nočního lovce? 

Kniha se mi líbila, je čtivá a napínavá. Noční lov se mi líbil o trošku víc než Dívka v ledu. Oblíbila jsem si tuto sérii a oblíbila si Eriku, i s jejími chybami. Nevýhodou je, že vrah je odhalen celkem brzo, ale nevadilo mi to, i potom se mi kniha četla dobře a bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody vraha. Některým čtenářům to může být problémem. Tato kniha nesedne asi každému čtenáři, ale mě se líbila a už se těším na další díl Temné hlubiny, který by měl vyjít na podzim. Názory na tuto knihu, i sérii jsou různé. Jedna část čtenářů je nadšená a druhé se naopak nelíbí. Co Vy a Noční lov?

neděle 19. března 2017

Ledové objetí - Paullina Simonsová

Ledové objetí - Paullina Simonsová
Nakladatel: HarperColins Polska
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/10
Počet stran: 496
Vazba: Pevná


Anotace: Ledové objetí je příběh čtyř přátel z Dartmouthské koleje v New Hampshiru. Kristina, Albert, Jim a Constance, všichni z bohatých rodin, před sebou nic neskrývají, společně tráví volný čas a užívají si studentský život. 

Ale jen do chvíle, kdy je na pozemku univerzity nalezeno nahé tělo Kristiny zaváté sněhem. Leželo tam již několik dní. Kdo ji zabil? A proč nikdo z jejích přátel nenahlásil, že se Kristina pohřešuje? 
Detektiv Spencer O’Malley během obtížného vyšetřování odhaluje podrobnosti o jejím životě, dozvídá se o Kristinině rodině a pomalu začíná rozkrývat tajemství tohoto propleteného čtyřúhelníku… tajemství temnější, než na počátku tuší. A je si jistý, že ne všechno je takové, jak se na první pohled zdá!

Kristina Kimová a její přátelé Jim, Albert a Constance jsou vysokoškoláci a bydlí na Dartmouthské koleji v New Hampshiru. Kristina studuje filozofii a náboženství. Kristina a její přátelé mají společnou zálibu a to basketbal. Sejdou se na basketbal a hrají. I když je podzim, už docela zima, Kristina je na rozdíl od svých přátel, málo oblečena. Je to jedna ze zvláštností Kristíny. Kristina má i svá tajemství. Ten de se setká s mužem, který se jmenuje Howard Kim. Co má Kristina společného s tímto mužem? Po této schůzce v jednom obchodě objeví černé boty a koupí si je. Kromě školy Kristína pracuje v domě U Červeného dubu. V tomto domě bydlí nezletilé těhotné dívky, než porodí. Detektiv Spencer Patrik O'Malley jde městem a na schodech u jedné budovy ho zaujme dívka, má vyzuté boty a nemá ani ponožky a stojí na studených schodech. Je to Kristína. Dá se s Kristínou do řeči a pozve ji na kávu. Velmi příjemně si popovídají a rozloučí se s tím, že se třeba zas uvidí. Kristína oslaví 21 narozeniny a o pár dní později je nalezena mrtvá. Detektiv Spencer Patrik O'Malley se pouští do vyšetřování tohoto případu a je to hned od začátku plné záhad. Na povrch vyplouvá spousta tajemství Kristiny, její rodiny i přátel. Odhalí detektiv Spencer Patrik O'Malley co se opravdu stalo?

Kniha se mi velmi líbila, četla se mi dobře. Včera jsem strávila s knihou odpoledne a četla jsem až do večera, dokud jsem knihu nedočetla. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, byla jsem zvědavá jak to celé dopadne. Konec knihy mě docela překvapil. Knihu doporučuji, ale myslím, že každému nesedne. Pro některé čtenáře bude kniha chvílemi zdlouhavá. Jedná se o zajímavý příběh čtyř přátel a jejich tajemstvích. 

čtvrtek 16. března 2017

Moje velká závislost - Knihovna

Ahoj
Většina knihomolů si kupuje hodně knih, já to mám trošku jinak. Knihy si také kupuji, ale daří se mi celkem se krotit. Horší je to už s knihami z knihovny. To mám doma stále velkou hromadu knih. I když se mi podaří tuto obří hromadu knih trošku zmenšit, vzápětí zase naroste. Stačí mě kouknout na online katalog knihovny. Je tam často spousta lákadel a odolávat je dost těžké.

Dnes jsem byla opět v knihovně. Vrátit přečtenou knihu


A také vrátit tuto knihu

Knihu mám doma z knihovny už hodně dlouho a zatím jsem nečetla. Přesto jsem se rozhodla knihu vrátit. Momentálně nemám tak úplně náladu na fantasy. Tak se do ní pustím někdy později.

Moje aktuální hromada knih z knihovny

A právě čtená kniha a zatím líbí.

Měla bych číst a číst, abych to zvládla brzo přečíst a nejlépe nějakou dobu nenosit další knihy z knihovny, ale už mám několik knih vyhlédnutých, tak bude těžké odolat. Tak jsem zvědavá jak dlouho vydržím odolávat.

Co Vy a knihovna? Chodíte také do knihovny nebo si knihy kupujete do své knihovničky?

úterý 14. března 2017

Případy vrchního inspektora Gamache 2: Vražedný chlad - Louise Pennyová

Případy vrchního inspektora Gamache 2: Vražedný chlad -  Louise Pennyová
Nakladatel: Knižní klub
Edice: Edice světový bestseller
Série: Případy vrchního inspektora Gamache (2.díl)
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2014/11
Počet stran: 384
Vazba: Pevná

Anotace: Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. 

Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tady snad každý. Navíc pachatel zvolil naprosto originální způsob vraždy – tak rafinovaný, že dokázal pořádně zamotat hlavu nejen místní policii, ale i vrchnímu inspektorovi Armandu Gamachovi z quebecké Sureté. Gamache však má oproti ostatním jednu velkou výhodu – dobře ví, že aby našel vraha, musí ho nejdřív pochopit. „Vražda je hluboce lidská věc, a to se týká jak zavražděného, tak i vraha.“ 

Znovu se setkáváme s obyvateli vesničky Three Pines a znovu zde došlo k vraždě a je k případu přivolán vrchní inspektor Gamache. K vraždě navíc došlo o Vánocích. Obětí je tentokrát CC de Poitiers. CC de Poitiers žila ve Three Pines s manželem a dcerou.Žena zlá, sobecká, panovačná. Její smrti nikdo moc nelituje a důvod ji zabít měl snad každý. Kdo je vrahem? Smrti CC de Poitiers předchází mnoho událostí. Ruth měla autogramiádu své knihy Jsem V POHODĚ. Na autogramiádu dorazilo jen málo lidí, jen obyvatelé Three Pines. Dorazila i Clara, šla si knihu do knihkupectví koupit, aby si nechala knihu podepsat. Objeví tam i knihu CC de Poitiers S klidem. Clara v obchodním domě potká i CC de Poitiers a ta se nelichotivě vyjádří o jejích obrazech, které maluje. Claru to mrzí, ale pak potká zanedbanou bezdomovkyni, která tvrdí opak. I tato žena je později nalezena mrtvá. CC de Poitiers napsala knihu S klidem a stejně tak pojmenovala i své centrum. Svou životní filozofii objevila v Indii a nazvala jí Li Bien. Takto to ovšem všechno tvrdila. Stejně se ovšem jmenovalo i meditační centrum Matky Dee. Náhoda? Může to mít nějaké souvislosti? Odhalí Gamache jak to všechno bylo?

Kniha se mi velmi líbila, byla napínavá, zajímavá a četla se velmi dobře. Dá se říct, že jsem si tuto sérii zamilovala, tak se kouknu v knihovně po dalších dílech. Obyvatele vesničky Three Pines i vrchního inspektora Gamache jsem si oblíbila. Je to výborná detektivka. Doporučuji.

pondělí 6. března 2017

MARŤÁSKOVA KNIŽNÍ VÝZVA 2017 - Únor

Ahoj 

Můj cíl: Přečíst 70 knih
Můj cíl 2.: Přečíst co nejvíce knih z mé knihovničky
Můj cíl 3.: Udělat pořádek v mé knihovničce

Úkoly: Úkolů je 17

  1. Kniha, která má více než 500 stran - After 1: Polibek - Anna Todd
  2. Kniha od českého autora - O fous líp - Petra Zhřívalová
  3. Kniha od zahraničního autora - Sůl moře - Ruta Sepetysová
  4. Kniha ve slovenském jazyce
  5. Kniha - příběh s pejskem - Psí poslání - Bruce W. Cameron
  6. Kniha, která má v názvu barvu 
  7. Přečíst hodně knih z mé knihovničky
  8. Kniha, která vyšla v roce 2017
  9. Esoterika, osobní rozvoj 
10. Kniha, která má fialovou barvu
11. Kniha, která má zelenou barvu
12. Kniha, která se odehrává v Brně
13. Série
14. Pracovat s knihou Lucie Dolejší
15. Přečíst knihu se zvířaty
16. Thriller - Pusinka - Sophie Hannah
17. Kniha, která se odehrává v létě

Vždy na konci měsíce bude článek jak zvládám výzvu plnit.


Líbí se Vám tato výzva a chcete se zapojit?

Pokud máte blog, článek s výzvou zveřejníte, podle toho, kdy se do výzvy zapojíte. Budu ráda, když tam bude zmínka, že výzvu pořádám já a nebudete výzvu vydávat za svou. Do komentářů pište odkazy na blogy, se kterými se chcete do výzvy zapojit.  



Nemáte blog a chtěli byste se do výzvy zapojit?

Klidně můžete. Napište si do sešitu svůj cíl, kolik knih chcete v roce 2017 přečíst a pak si pište knihy, které jste přečetli, i splněné úkoly. Budu ráda, když se na konci roku 2017 pochlubíte jak jste byli úspěšní. Do komentářů napište "Chci se zapojit".


Tak, kdo se do výzvy pustíte se mnou?

8. Srdce Sahary - Alec Palmer
Kniha z knihovny


9. Dívka v ledu - Robert Bryndza
Kniha z knihovny


10. Případy vrchního inspektora Gamache 1: Zátiší - Louise Pennyová
Kniha z knihovny


11. Lidi aneb Duch národa - Milena Holcová
Kniha z knihovny


V únoru to bylo slabší, přečetla jsem 4 knihy, všechny z knihovny. Doufám, že v březnu už to zas bude lepší.