neděle 26. března 2017

Noční lov - Robert Bryndza

Noční lov - Robert Bryndza
Nakladatel: Grada
Série: Erika Fosterová (2.díl)
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/02
Počet stran: 432
Vazba: Pevná 

Anotace: Pokud tě někdo sleduje, jsi mrtvý….
Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje, pozoruje a čeká na vhodný moment, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Je v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika udělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavili a dopadli, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah sleduje i ji…


Jednoho dne je nalezen ve svém bytě, ve své posteli udušený nahý muž. Obětí je vážený praktický lékař. K vyšetřování případu je opět přivolaná detektiv šéfinspektor Erika Fosterová se svým týmem. Oběť měla přes hlavu těsně přetažený průhledný igelitový pytel. Erika se svým týmem pečlivě projdou celý byt a pouští se do vyšetřování. Snaží se také zjistit více o oběti, o doktoru Gregorym Munroovi. Zanedlouho je nalezen další muž usmrcený stejným způsobem. Obětí je Jack Hart, který uvádí Show Jacka Harta, bulvární televizní pořad. Tím je jasné, že Erika se svým týmem čelí sériovému vrahovi. Během vyšetřování má Erika problémy s nadřízenými, jelikož neposlechla všech pokynů a příkazů. Erika je také během vyšetřování v ohrožení vlastního života. Co mají společného vraždy těchto dvou mužů? Budou ještě další vraždy? Povede se Erice najít a dopadnout Nočního lovce? 

Kniha se mi líbila, je čtivá a napínavá. Noční lov se mi líbil o trošku víc než Dívka v ledu. Oblíbila jsem si tuto sérii a oblíbila si Eriku, i s jejími chybami. Nevýhodou je, že vrah je odhalen celkem brzo, ale nevadilo mi to, i potom se mi kniha četla dobře a bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody vraha. Některým čtenářům to může být problémem. Tato kniha nesedne asi každému čtenáři, ale mě se líbila a už se těším na další díl Temné hlubiny, který by měl vyjít na podzim. Názory na tuto knihu, i sérii jsou různé. Jedna část čtenářů je nadšená a druhé se naopak nelíbí. Co Vy a Noční lov?

2 komentáře:

  1. Mám strašně rada Eriku a Kim Stone. Jsou to teď me nejoblíbenější série a detektivky. Doufám,ze budou psát dal a dal :)

    OdpovědětVymazat