neděle 8. ledna 2017

Pusinka - Sophie Hannah

Pusinka - Sophie Hannah
Nakladatel: Ikar
Edice: Edice světový bestseller
Série: Charlie Zailerová a Simon Waterhouse
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2015/11
Počet stran: 320
Vazba: Pevná

Anotace: 
První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.
Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě…

Alice žije s manželem Davidem a malou dceruškou Florence v domě U Jilmů, společně s Davidovou matkou Vivienne. Vivienne rozhoduje úplně o všem, i o tom kam bude jednou malá Florence do školy. David svou matku ve všem poslouchá. Jednoho dne Alice odejde na několik hodin z domu a když se vrátí a podívá se na malou Florence, tvrdí, že to není Florence, ale jiné miminko, že je někdo vyměnil. Alici nevěří ani manžel, ani Vivienne a ani policie. David si myslí, že lže nebo se zbláznila. Jeho chování k Alici je příšerné, týrá Alici mnoha způsoby. Případ dostanou policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse. Po nějaké době David nahlásí na policii, že Alice i s miminkem zmizela. Charlie se Simonem tento případ vyšetřují a řešení nenachází. Znovu se prozkoumává i starý případ vraždy Davidovi bývalé manželky Laury. Případ byl sice tenkrát vyřešen, ale bylo to opravdu tak? Byl zadržen správný pachatel? 

Kniha se mi líbila, četla se dobře, byla jsem zvědavá jak to dopadne s malou Florence. Je to dobrý thriller. Představa, vyměněné miminko, je hrozná. V tomto thrilleru se řeší i vztahy. Policisté Charlie a Simon mají problematičtější vztah a trošku jim komplikuje práci. Vztah Vivienne s Davidem ovlivňuje jeho vztahy se ženami. Konec knihy je překvapivý, ale tušila jsem, že by to tak mohlo být. Jedna žena ovlivnila životy všech.

Četli jste tuto knihu? Líbila se?

1 komentář: