pondělí 30. května 2016

Sny o vůni citronů - Kajsa Ingemarssonová

Sny o vůni citronů - Kajsa Ingemarssonová
Nakladatel: Ikar
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2012/11
Počet stran: 320
Vazba: Pevná


Anotace: Mohlo by se zdát, že Agnes má svůj život pevně pod kontrolou. Rozkročena jednou nohou ve Stockholmu a druhou v poklidné rodném městečku, za zády s rodinou, která je vždy připravena ji podpořit, milujícím přítelem, skvělou prací, nejlepší kamarádkou, kterou zná jako své boty. Je tomu ale skutečně tak? Náhle se všechny její jistoty začínají jedna po druhé bortit a zanedlouho nezůstane v životě Agnes kámen na kameni. Když jí kamarád nabídne, aby společně otevřeli novou restauraci, nemá už co ztratit… Sny o vůni citrónů z roku 2004 jsou třetím románem jedné z nejpopulárnějších švédských spisovatelek současnosti, Kasji Ingemarssonové.

Agnes pracuje v restauraci Le bateau blue, ale má nepříjemný výstup s šéfem, tak o práci přijde. Aby toho nebylo málo, opustí ji její přítel Tobias. Agnes se z toho vzpamatovává a hledá si novou práci. Není to jednoduché, ale nakonec najde práci v restauraci Těstovinový král, kde se jí ovšem nelíbí. Náhodou potká svého bývalého kolegu Kalla z restaurace Picnic. Ten se Agnes svěří, že brzo otevře novou restauraci a že shání personál. Nabídne Agnes práci a ta později souhlasí. Do otevření restaurace je potřeba toho spoustu udělat a vyřídit. Není to jednoduché, ale zvládnou to. Nová restaurace se bude jmenovat Malé žluté citronky a den otevření je tu. Začátky jsou těžké, hostů málo a spousta problémů. Kall se dozví, že jejich restauraci má navštívit a recenzovat Lola. Pozitivní recenze by pro restauraci znamenala velký úspěch, negativní recenze smrt, restauraci by museli zavřít. Proto se na všechno pečlivě připravují. Jednou dne se v restauraci objeví žena a jsou přesvědčeni, že je to právě Lola a tak se snaží, aby bylo všechno perfektní. Žena se objeví v restauraci ještě několikrát a recenze nikde.Je to pravdu ona? Jaká bude recenze a co to bude znamenat pro restauraci?

Kniha se mi líbila. Je to příjemná oddechovka. Knihu jsem četla před několika lety a moc jsem si z knížky nepamatovala. Při čtení se mi děj začal vybavovat, ale i tak jsem si čtení užívala a jednou si knihu přečtu znovu. 

4 komentáře:

  1. Vypadá zajímavě, když vidím tu záplavu citronů, tak si vzpomenu na studené zimní večery :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Musím souhlasit, asi počkám na zimu a ta knížka bude jako dělaná :D
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to příjemné čtení, píše se tam o jídle, o vztazích. Jako oddechovka fajn kniha.

      Vymazat