čtvrtek 7. dubna 2016

Carrie - Stephen King

Carrie - Stephen King

Anotace: 
Děj prvního románu mistra horroru se odehrává mezi americkými teenagery. Hlavní hrdinka je nešťastná, neatraktivní dívka, pronásledovaná svými vrstevníky a tyranizovaná matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie v sobě neočekávaně odhaluje paranormální schopnosti a malé, klidné městečko Chamberlain se stává jevištěm děsivých událostí...




Carrie je 16 let a žije se svou matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie je nešťastná, neatraktivní dívka, které se ve škole posmívají spolužáci a doma ji krutě trýzní její matka. Jednoho dne ve škole po hodině tělocviku dojde k trapné události, spolužačky se Carrie posmívají a je to pro Carrie hodně nepříjemné. Po tomto zážitku se u Carrie objevují paranormální schopnosti, telekinetické schopnosti. Carrie dostane pozvání na maturitní ples, pozvání přijme. Na maturitním plese dojde k obrovské tragédii pro celé městečko.

Kniha se mi líbila, čte se dobře. Carrie je hororovou prvotinou Stephena Kinga. Doporučuji čtenářům, kteří mají rádi horory a rádi se bojí.
Já si knihu pořídila na výprodeji v knihovně.


4 komentáře:

  1. Carrie je naprosto dokonalá :) Kinga miluju a kniha se čte naprosto skvěle. Jen mě mrzí, jak se ji snaží všichni zfilmovat. Je to pokaždé čím dál horší...

    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Carrie je naprosto úžasná. Kinga mám moc ráda a Carrie patří k mým nejoblíbenjěším knihám pravě od něho. Na prvním místě je ale Řbitov zviřátek, ten stále vede :)

    OdpovědětVymazat